Ik kon niet meer onbevangen de toekomst tegemoet zien

Het verhaal van Erna

Drie jaar geleden heb ik ernstige angst- en paniekaanvallen gehad. Ik ben toendertijd heel goed en liefdevol opgevangen door mijn huisarts, een psycholoog en vooral mijn echtgenoot.
Ondanks dat het na verloop van tijd steeds beter ging en ik de draad van het leven weer op kon pakken, bleef deze ervaring mij in de weg zitten.
Het viel me op dat ik niet meer onbevangen de toekomst tegemoet kon zien en dat voelde ik ook in mijn lichaam, en vandaar dat ik voor haptotherapie heb gekozen.

Het bijzondere van de therapie was dat de gesprekken niet eens zozeer over de aanvallen zijn gegaan, maar meer over het verschil tussen voelen, denken en herinneringen. Deze 3 aspecten liepen behoorlijk door elkaar heen, en met behulp van Arno kreeg ik daar steeds meer duidelijkheid over. Na de eerste sessies was ik soms wel wat verward, maar juist die verwarring maakte me tijdens het dagelijks leven alert op wat ik dacht en wat ik na een gedachte voelde. En zo kreeg ik steeds meer zicht op het verschil tussen denken, voelen en herinneringen en op de (lichamelijke) reacties die deze hebben op mij. Het contact met Arno was vertrouwd, respectvol en met een vleugje humor (en daar houd ik van).

Arno over angstklachten

Arno over angstklachten

Haptotherapie helpt je om weer in beweging te komen.
Waar stagneert de beweging? 
Heb je moeite met loslaten, wat laat je van jezelf zien, hoe ga je om met afstand en nabijheid, hoe is het met vertrouwen? 
Dus de volgende stap is om de ontwikkeling weer in beweging te krijgen. Waar loop je in vast? Hoe ga je met angst om?

Haptotherapie helpt bewustwording te verkrijgen in hoe je met jezelf, de ander en je omgeving omgaat. 
Bij gevoelscontact gaat het om het ervaren van de emotionele beweging. 
Mensen denken vaak dat ze contact hebben door elkaar aan te kijken. Toch is voelen een andere vorm van contact.
Gedachtes kunnen angsten oproepen, terug naar het wezenlijke contact kan je helpen om onderscheid te maken tussen wat voel je echt en wat is bedacht.

Formulieren

Online aanmelden